„Jak możemy mówić, że staramy rozwijać się duchowo, kiedy nie zastanawiamy się nad tym, w jaki sposób produkowana jest żywność znajdująca się na naszym talerzu?” Kathy Freston
Wiesz zapewne, że odpowiednie pożywienie może pomóc Ci czuć się zdrowym i pełnym energii, zapobiegać chorobom, a nawet je eliminować. Jednak Twoje wybory żywieniowe mają jeszcze znacznie większe, niż przypuszczasz! Zwracając uwagę na to, co kładziesz na swoim talerzu, nie tylko wpływasz na losy zwierząt hodowlanych, ale też możesz przyczyniać się do eliminowania globalnego głodu i zapobiegania dalszym zmianom klimatycznym na naszej planecie!
John Robbins – założyciel ruchu na rzecz zdrowej żywności – wraz z niezależnymi naukowcami i ekspertami od odżywiania, diet i chorób przewlekłych w książce Głosy rewolucji żywnościowej przekonują o tym, jak wielkie znaczenie ma to, co znajduje się na naszych talerzach. Książka jest zapisem wywiadów z 21 wiodącymi naukowcami, światowej sławy ekspertami od odżywiania i diety, jak specjalista od chorób przewlekłych Dean Ornish, producent słynnego filmu Super Size Me, Morgan Spurlock, czy autorka bestsellerowej książki Kurs odchudzania, Marianne Willimson. Dzięki tym rozmowom otrzymujemy cały ogrom informacji w pigułce na temat najważniejszych kwestii rewolucji żywnościowej.
Poruszane tematy to, między innymi: jakość przetworzonej żywności, wegetarianizm, GMO, nowe modele produkcji żywności czy Sprawiedliwy Handel. Wiedząc o tym, co tak naprawdę jesz, możesz wybrać produkty naturalne, zadbać o zdrowie swoje, bliskich i całą planetę. Tym samym przyłączysz się do rewolucji żywieniowej – będziesz dokonywać świadomych, pozytywnych wyborów żywnościowych.
„Planeta jest pod stałym naciskiem i nasze wybory, których dokonujemy każdego dnia,
jeszcze nigdy nie były dla niej tak ważne.
Głosy rewolucji żywnościowej to informacyjne i inspirujące narzędzie,
które wyznacza nowy kierunek naszej planety”. Paul McCartney